07.04.2021 | 6 min

Back to basic – på el-snøskuter


Å oppleve den arktiske naturen på en el-snøskuter uten store klimaavtrykk og støy er helt rett i tiden. Aldri har behovet for bærekraftige løsninger vært så nødvendig som nå, og vi trenger å ta nye grep for å forvalte vårt klima bedre. Ebba Forsgren og Moa Wärvik vil gjerne vise at det funker, følg med på deres fjelleventyr i fantastiske Norrland!

Kan man gjennomføre en reise til og rundt i fjellet uten å gjøre for store klimaavtrykk? Det ville svenskene Ebba Forsgren og Moa Wärvik finne ut av, og begynte planleggingen av sitt livs fjelleventyr til fantastiske Norrland. Med en brennende forkjærlighet for miljøspørsmål, og samtidig en stor interesse for natur og vintersporter ville de se om både mennesker og teknologien er klar for for nye, bærekraftige måter å reise på.

 

Nye bærekraftige måter å reise på

Nå er de på plass, og i to uker kommer de til å prate med lokalbefolkningen, smake på klimasmart, nærprodusert mat, lytte til eksperter og selv besøke holdbare miljøtiltak i området. Fremkomstmidlet? El-snøskuter, selvfølgelig!

Bra lademuligheter åpner flere dører

For det er ikke bare I bilindustrien man tenker nytt når det kommer til løsninger som er bedre for miljøet. Også snøskutere går å få elektriske, der prinsippet er det samme som på en elbil; man lader – og kjører. Etterspørselen blir stadig større både i Norge og Sverige, og når rekkevidden økes for hvert år som går, kommer enda flere ville ha elektriske snøskutere. Hvem kan vel ikke tenke seg å ta seg over islagte innsjøer og fjellvidder helt lydløs uten å forurense naturen? Tradisjonelle snøskutere har i alle tider skapt debatt med støy som plager både mennesker og ville dyr, i tillegg til utslipp som påvirker natur og miljø. Med et ladenettverk som stadig blir større er det enklere å se ladbare alternativer som en løsning når man skal kjøpe kjøretøy, både bil og snøskuter.

Følg med på eventyret!

Ebba og Moa vil vise at det funker å velge el, også i områder der man tradisjonelt kanskje ikke tenker på el som et alternativ. Gjennom oppdateringer i våre sosiale medier kommer de til å ta oss med på dette eventyret i ukene fremover, der vi gjennom film og bilder får ta del av den fantastiske naturen og møte lokalbefolkningen. For visst kan vi lære noe av mennesker som bor og jobber nær naturen, som vi kan ta med oss på vår reise mot et bedre klima.

 

Facebook: Vattenfall InCharge Norge

Instagram: @ebbaforsgren @moawarvik

Sponsorer: Vattenfall InCharge, Aurora electric snowmobile

Lade på tur
Elbil
;