22.03.2021 | 3 min

Hvem betaler for ladingen i borettslaget?


Stadig flere ønsker å lade elbil hjemme – uansett hvordan de bor. For de som bor i borettslag så dukker det opp spørsmål rundt investeringen, og hvem som betaler for strømmen som brukes til ladingen. Vi forklarer nedenfor.

Investeringen i selve elbilladingen er det dere som borettslag som står for, og det er en del valg man skal ta når det kommer til leverandør og maskinvare.

Hvem betaler for ladingen?

Har borettslaget valgt en ladeløsning fra Vattenfall InCharge betaler elbileierne for sin egen lading med den ladebrikken (RFID-brikke) som de får. På den måten fordeles kostnadene på en rettferdig måte, og ingen risikerer å debiteres for andres lading. Brikken er nemlig det som identifiserer hvem som har ladet, og kan selvfølgelig også brukes i det offentlige ladenettet. Med andre ord kan brikken brukes uansett om man lader hjemme, på vei til hytta eller når man handler mat.

Fakturering og økonomi

Hvis dere ønsker det kan elbileierne i borettslaget faktureres direkte av oss og dere slipper tungt administrativt arbeid, spesielt med tanke på at mange lader på flere steder. En eneste faktura er praktisk når man lader både hjemme og ute på veiene. Selvfølgelig kan dere velge å ta hand om faktureringen selv.

Dere kan også å sette en egen kWh-pris for ladingen, og få tilbake litt på investeringen ved å velge en litt høyere pris.

Hold dere oppdaterte med nyheter om lading av elbil i borettslag! Abonner på vårt nyhetsbrev

Kundeservice og support

Det er viktig å alltid kunne få rask hjelp hvis noe skulle gå galt med ladingen, ellers kan det bli mange spørsmål til styret. Velger dere Vattenfall InCharge som leverandør så får dere kundesupport hele døgnet for alle med ladeboks, og en velstrukturert FAQ for de vanligste spørsmålene. 

 

Les også:

Øk verdien på borettslaget

Tips til styret i borettslaget

Slipp administrasjon med en smart betalløsning

 

 


Lade borettslag
;