Fra Ishavsveien Honningsvåg
23.09.2021 | 4 min

Ishavsveien, et etterlengtet ladenett i Nord-Norge


I 2020 åpnet endelig de første ladestasjonene på Ishavsveien, et samarbeid mellom Ishavskraft AS og Vattenfall InCharge, der oppdraget var å legge til rette for lading av elbiler i Nord-Norge. Nå, 1,5 år senere er 22 stasjoner med sammenlagt 88 ladepunkter installert, og ytterligere fire stasjoner (med sammenlagt 18 ladepunkt) er på gang. Laderne er fordelt over et stort område i Nord-Troms og Finnmark.

Med ladeløsninger i Nord-Norge blir det enklere for innbyggerne der å velge fossilfrie løsninger på sin transport. I tillegg tiltrekker det seg elbilsturister, som endelig får sjansen til å se denne vakre delen av vårt land.

Flere velger elbil

Utbyggingen av det norske ladenettet er en av årsakene til at flere velger å kjøre på el i hele landet, og Nord-Norge er ingen unntak. Mens de fleste elbiler kjører rundt i Osloområdet, er det en fin økning også i de nordligste fylkene: Den samlede andelen for Troms og Finnmark har en økning fra 4,1 % (31. desember 2019) til 7,14 % (30. juni 2021)  av det totale antall elbiler i Norge*.

 

 

Helhetsløsning fra Vattenfall InCharge

I InCharges operatør- og betaltjeneste inngår app og ladebrikke, betalingstjeneste, overvåking og kundestøtte 24/7. Elbilistene betaler enkelt med vår ladebrikke, som man kan bestille gratis på vår hjemmeside. Der kan man også registrere sin ladebrikke fra Norsk Elbilforening. I vår app får man oversikt over alle laderne, og kan også se ladernes effekt, tilgjengelighet og pris, og får rask hjelp fra vår kundeservice dersom noe uventet skulle oppstå.

Lade på tur
;