23.09.2020 | 5 min

Kom i gang med lading av elbil i borettslaget


Hvor skal jeg lade elbilen min? Kanskje dere allerede har fått spørsmålet, eller av andre grunner har begynt å tenke på å installere elbillading. Elbilsalget øker jevnt og trutt i Norge, og dermed også behovet for lademuligheter hjemme. En ting er sikkert: Det er på høy tid å tilby elbillading i borettslaget!

Både behovet for lading hjemme og ute på veiene øker, og ladeinfrastrukturen har en rasende utvikling i hele vårt langstrakte land. I dag kan du uten problem ta deg til jobben eller realisere bilferien i en elbil. Til tross for uendelige lademuligheter i det offentlige nettverket er det fremdeles enklest å lade elbilen over natten mens vi sover. Derfor er elbillading hjemme, der vi som oftest parkerer, en stor fordel for en enklere elbilhverdag. Borettslag som kan tilby lading av elbil er derfor attraktive når man skal velge bolig.

 

Kartlegg borettslagets behov

Kanskje noen av beboerne allerede har en hybrid- eller elbil? Eller vurderer de kanskje å kjøpe en? Kartlegg behovet blant beboerne for å skape et bilde av både dagens situasjon og fremtiden. Muligheten for lading av elbiler etterspørres også i økende grad av potensielle boligkjøpere og vil være en avgjørende faktor i konkurransen i boligmarkedet. Kanskje har naboene allerede lading av elbil?

Det er mange fordeler med å være et skritt foran. Hvis behovet for lading av elbil ikke eksisterer nå, kommer dagen da det gjør det. Hvis foreningen ikke kan tilby trygge ladealternativer kan det lett by på problemer. For eksempel oppstår een risiko for brann når du lader i en vanlig stikkontakt.

Hvilken ladeløsning passer deres borettslag?

Det er mye å huske på, både når dere skal velge ladeboks og tjenester. Det lønner seg å velge en leverandør som kan ta seg av alt fra A til Å, og kan veilede dere gjennom hele prosessen samt utvide etter hvert som behovet vokser.

Velg en ladeboks som er av god kvalitet. Det er også viktig å huske på at den må klare vårt nordiske klima. Unngå unødvendig stress og ekstra arbeid ved å velge en leverandør som kan tilby en fleksibel betalingsløsning. Ved å kunne måle forbruket mellom beboerne, kan du fordele kostnadene ved lading av elbil på en rettferdig måte. Det blir enda enklere med en leverandør som også kan ta seg av kundeservice og fakturering.

Vil du vite mer og få et pristilbud? InCharge kan levere en smart løsning for deres borettslag. Ta kontakt her

 

 


Lade borettslag
;