22.03.2021 | 3 min

Bor du i borettslag og vil lade din elbil?


Kanskje du er en av de mange nordmenn som har skaffet elbil? 
Da vil du sikkert lade der du bor. Men hvis du bor i et borettslag med delt parkering er det ikke bare å bestille en ladeboks. Her gir vi deg noen tips om hvordan du kan sette i gang prosessen med lading av elbil i ditt borettslag.

Prat med styret i borettslaget 

 Å være elbileier er morsomt, smart og miljøvennlig. Men det er også en ny måte å tenke på og du må planlegge hverdagen din på en litt annen måte. Med en lader hjemme fungerer hverdagen med elbil best, det er jo der vi parkerer og lader lengst. Bor du i et borettslag med delt parkering, kan du dessverre ikke kjøpe og installere en ladeboks selv, det er styret ditt som tar beslutningen om å installere ladebokser.

Hva trenger de for å ta en avgjørelse om elbilladere?

Siden du selv ikke kan kjøpe og installere en ladeboks på foreningens parkeringsplass, må du og naboene dine få styret til å ta beslutningen.

Start med å løfte spørsmålet med styret. Nedenfor har vi samlet lenker til artikler for styret å lese før neste styremøte, som et godt grunnlag for å ta avgjørelsen. Du kan sende styret lenkene på epost som en start, så har dere et bra utgangspunkt.

Et tips til deg er å samtidig undersøke hvor mange av dere som bor i borettslaget som allerede har eller vurderer å skaffe seg en elbil. Det er lettere å påvirke sammen og argumentere for at borettslaget tjener på å være et skritt foran.

 

Lykke til med din elbil!

 

 


Lade borettslag
Lade hjemme
;