02.02.2022 | 2 min

 

For deg som er eiendomseier

En ladeløsning som innfrir forventningene – nå og i fremtiden


Med mange eiendommer og leietakere og et økende behov for lademuligheter er det viktig å velge en leverandør som dere kan vokse med. Et godt samarbeid der dere har et dedikert team som er der for dere både før, under og etter installasjonen av ladestasjonene er fullført er gull verdt. Det er når bestillingen er lagt at arbeidet setter i gang på alvor, og valget av leverandør virkelig er avgjørende.

Å investere i ladestasjoner kan være en krevende prosess: behov skal analyseres, kostnader må sammenlignes, forhold må identifiseres og regler må følges. Men selv etter at dere har valgt leverandør og installert ladestasjoner på parkeringsplassene vil dere bli møtt med spørsmål og ønsker. Hva skjer hvis en ladestasjon ikke fungerer? Hvordan fungerer betalingen? Hvordan utvider vi ladeinfrastrukturen på parkeringsplassene hvis flere ønsker muligheten til å lade? Med Vattenfall InCharge har dere et dedikert team som følger dere og sikrer at både dere og leietakerne er fornøyde.

Tenk langsiktig – velg ladeløsning med OCPP

Ønsker dere elbillading i eiendomsselskapet, og velger en løsning fra Vattenfall InCharge får dere en åpen ladeløsning (OCPP) som er kompatibel med flere systemer, og dere står fritt til å bytte leverandør. Ulempen med å være bundet til en leverandør er at de kanskje går konkurs eller helt enkelt ikke har ambisjoner om å følge med i utviklingen. Tenk langsiktig og utgå fra at deres behov og ønsker kan endre seg over tid. Har dere ladebokser som ikke er knyttet til en fast tjenesteleverandør kan dere enkelt bytte om dere vil koble dere til en annen OCPP-basert leverandør som tilbyr nye smarte tjenester som passer dere bedre ved en senere anledning.

elbilllading eiendomsselskap.

5 områder: En ladeløsning for fremtiden

En bærekraftig ladeløsning fungerer i mange år og har potensial til å utvides ved behov. Med brukervennlige tjenester og et dedikert team sørger vi for at ladingen av elbilene fungerer optimalt både nå og i fremtiden. Vi jobber aktivt på fem forskjellige områder for å gi deg de beste mulighetene og unngå unødvendig administrasjon.

1. Kundeservice og support

Vår kundeservice er alltid tilgjengelig for å svare på deres og elbilistenes spørsmål. Kundestøtte og feilrapportering er tilgjengelig døgnet rundt, så dere får alltid hjelp hvis dere skulle trenge det.

2. Få oversikt med nettportalen My InCharge

Det skal være enkelt å håndtere ladestasjonene og holde oversikt over hvordan de brukes. Med My InCharge nettportal kan dere enkelt administrere autorisasjonslisten og holde dere oppdatert med statistikk.

3. Velg blant våre tjenester

Velg nye operatørtjenester etter hvert som behovene deres endres. Kanskje dere i fremtiden vil ha hjelp med betaling eller åpne opp ladestasjonene for offentlig lading? I vår tjenesteportefølje finner dere tre forskjellige løsninger å velge mellom, og uten bindingstid kan dere endre når dere vil.

4. Vi holder dere oppdaterte

Utviklingen av ladeinfrastrukturen skjer i et rasende tempo, og det kan være vanskelig å følge med. Teamet vårt følger med og informerer dere om nye lover og forskrifter. Dere har også muligheten til å delta i opplæring og webinarer for å holde dere oppdatert om nyheter og nye funksjoner.

5. Dere vokser enkelt og raskt etter hvert som behovet øker

Flere og flere velger elbil, og når behovet for lading øker trenger dere ikke å gå gjennom en komplisert og langvarig prosess. Dere kan raskt og enkelt komme med en ny forespørsel i samsvar med avtalen deres og få et konkret beslutningsgrunnlag å ta stilling til.

Med over 10 års erfaring innen elbilslading har Vattenfall InCharge de riktige verktøyene for å tilby en bærekraftig løsning som fungerer både nå og i fremtiden – vi er med dere hele veien.

 

 

 


Lade eiendom
Lade bedrift
;