03.02.2022 | 3 min

 

For deg i industrisektoren

Lading av elbil for dine ansatte og besøkende


Kanskje flere av de ansatte har elbiler eller hybrider, og kanskje dere også holder på å elektrifisere bilene i bedriften? Uansett er det på høy tid å begynne å tenke på å tilby lading for elbiler på bedriftens parkeringsplass. Det er en investering for fremtiden.

Et av spørsmålene som ofte kommer først er - hvilken effekt skal vi velge?

En bra start er å ta en titt på kjøre- og lademønsteret hos de som skal lade. På arbeidsplassen står som oftest bilen parkert nesten hele dagen, og og da holder det med lavere effekt.

Ved kortere besøk eller stopp, som for eksempel for kunder og besøkere, er det bra om ladingen går litt fortere. Da er det bra med en høyere effekt for at man skal kunne sette seg i en ladet bil når besøket er over. 

Arbeidsplasslading - lengre parkering 

Å kunne lade bilen på parkeringen mens man jobber er verdifullt for medarbeiderne. Samtidig er det unødvendig å ha et overskudd av effekt i ladeboksene.

Står bilen parkert under store deler av dagen rekker det med 3,7 kW eller 7,4 kW for at bilen skal være tilstrekkelig ladet når arbeidsdagen er over.

Et tips er å velge en tjeneste som lar dine ansatte selv betale for kostnaden, slik at de unngår fordelsbeskatning.

Besøkslading - kortere parkering

Å tilby letttilgjengelig og rask lading for besøkende og kunder kommer til å bli en suksess Ved besøkslading anbefaler vi at dere velger en effekt på 11 kW eller 22 kW som lader bilen raskere.

En effekt på 11 kW gir ca 20 mils rekkevidde etter 3-4 timers lading, og 22 kW gir ca 40 mils kjøring på samme tid. Har dere bedriftsbiler eller servicebiler er det hendig å ha høyere effekt, fordi bilene brukes mer i løpet av dagen og trenger å lade fortere på kortere tid.

Med rett tjenester blir livet enklere

Velg en tjeneste der leverandøren håndterer betalingen av ladingen. Elbil for bedrift skal være enkelt med minst mulig administrasjon. Dere bør selv kunne bestemme prisen, og leverandøren skal i sin tur være i stand til å fakturere elbilkunder eller ansatte, og betale intektene tilbake til dere. Dette gjør livet med en elbil enklere for både dere og de som lader!

Tips å ta med seg 

Det er viktig å sørge for at det er tilstrekkelig kapasitet tilgjengelig for å oppnå ønsket effekt på ladepunktene. For å utnytte tilgjengelig kapasitet best mulig anbefaler vi bruk av dynamisk lastbalansering. Det fungerer slik at ledig kapasitet utnyttes maksimalt, og at mer strøm går til ladere når mindre strøm brukes i andre deler av eiendommen.


Lade industri
Lade bedrift
;