10.12.2019 | 6 min

Er det best å lease eller kjøpe elbil?


Flere og flere bilprodusenter tilbyr elbiler, og antall forbrukere som velger å kjøpe elbil øker. For mange er det en stor og derfor vel gjennomtenkt investering. Men hvordan skal man tenke før man bestemmer seg? Bør man starte med å lease elbil før man kjøper elbil?

Å kjøpe elbil

Å kjøpe elbil er en god investering når fokuset er driftskostnader. Elektrisitet er en billigere ressurs enn for eksempel diesel og en elbil består av færre bildeler, noe som krever mindre vedlikehold. At for eksempel InCharge har et omfattende ladenettverk for elbiler i hele Europa gjør det mulig å kjøre stadig lengre strekninger, enkelt og trygt.

Hovedargumentet for å lease eller kjøpe elbil er at det er et miljøvennlig alternativ. Elbiler har egne avgiftsregler for miljøbiler, noe som betyr at den totale kostnaden er betydelig lavere enn for biler som kjører med fossilt drivstoff.

Lease elbil eller kjøpe elbil?

Det blir flere og flere elbiler på markedet, og de fleste største bilprodusentene tilbyr elbiler. Det som vanligvis er avgjørende når du skal lease eller kjøpe en elbil er prisen. Å kjøpe en elbil er en omfattende investering som krever reaseach og derfor kan det være et smart alternativ å starte med å lease en elbil. Da får du, som forbruker eller arbeidsgiver, ikke bare testet hvordan det er å kjøre og ha en elbil, men også hvilket bilmerke som er best for deg eller dine ansatte.

Leasing av elbil

Å lease bil begynte som et tilbud for at arbeidsgivere skulle kunne tilby firmabiler til sine ansatte. I dag er det også noe private bileiere har tilgang til. Det er en tjeneste der du vet nøyaktig hva du får, og samtidig kan beregne kostnadene. Ikke minst er det et smart trekk for deg som tenker å skaffe elbil, og bare ønsker å prøve om det er noe for deg. Du kan velge mellom å lease en ren elbil, hybridbil eller plug-in hybrid, avhengig av hva som passer best for deg.

Når du som forbruker har funnet en elbil som passer deg, signerer du en såkalt leasingavtale. Det er en avtale som angir hvor lang tid du skal ha bilen, kjørelengden og prisen. På denne måten slipper du å ta et lån eller foreta en stor engangsinvestering, som du gjør når du kjøper en elbil. Etter avtaleperioden, som etter bransjestandard vanligvis ligger på 36 måneder, returnerer du enkelt og greit elbilen.

Bor du i Oslo kan du for eksempel lease bilen fra https://elbilleasing.no/.

Å tenke på når du leaser elbil

Som forbruker er det viktig at du har tenkt igjennom dine behov når du leaser en elbil. Hva trenger du elbilen til? Hvor langt skal du kjøre? Er det flere enn du som skal kjøre elbilen? På den måten får du den elbilen som passer best for deg.

 

Les også: Hva koster det å lade elbil?

Spørsmål du bør stille deg selv:

  • Rekkevidde - Hvor langt kommer du på én lading med elbilen du har kan tenke deg?
  • Størrelse - Får familie, venner og dine eiendeler plass i elbilen?
  • Sikkerhet - Hvordan klarer elbilen seg i kollisjonstester og i forhold til  andre sikkerhetsaspekter?
  • Komfort - Er det en komfortabel elbil å kjøre?
  • Ladenettverk - Hvor tilgjengelig er ladenettet for den spesifikke elbilen?

Les også: Lade elbil – uansett hvor du bor


Elbil
;