28.04.2022 | 4 min

Øk verdien på borettslaget – invester i elbilladere


Behovet for lading av elbil er spesielt stort der vi parkerer over lengre tid - og mesteparten av den tiden er jo hjemme. I tillegg fikk beboere i sameier og borettslag 1. januar 2021 lovfestet rett til å få ladet sin elbil eller ladbare hybridbil på sin parkeringsplass. Det betyr at alle borettslag kommer før eller senere til å måtte installere ladere, og det kan være smart å sette i gang den planleggingen allerede nå.

Elbiladere i borettslaget, trenger vi å sette i gang med det allerede nå? Kanskje har man ulike meninger når saken blir diskutert på borettslagets styremøte. Men med et stadig økende antall elbileiere i landet, og beboernes rett til lademulighet på sin parkering er det på tide å sette i gang prosessen med å installere ladeløsninger nå. De borettslag som allerede har investert i ladere kommer til å være attraktiv for flere, og verdien på boligene stiger.

Borettslag som tilbyr lading vinner når vi skal velge bolig

Som boligkjøper vil du ikke bare kjøpe en leilighet du liker, men også et hjem som tilfredsstiller dine daglige behov. Det er flere ting som skal klaffe for at hverdagen skal fungere smidig. Alt fra nærheten til offentlig transport og barnehage til treningsstudio er inkludert i vurderingene man gjør før et eventuelt boligkjøp.

Det er nettopp i hjemmet vi først og fremst ønsker å lade elbilen vår. Og titter man på elbilsalget i Norge som er stadig stigende, forstår man at behovet for lading i hjemmet bare kommer til å bli større.

Nullutslipp på alle nybiler fra 2025

Fra 2025 har regjeringen satt som mål at alle nybiler solgt i Norge skal være nullutslipp. For elbileieren som leter etter bolig er elbillading en selvfølgelighet for å få hveredagen til å rulle på bra. Lading av elbilen er rett og slett noe de er villige til å betale for.

 

 

Lade borettslag
;