21.06.2023 | 2 min


For deg som lader på veien

Oppsummering! Refleksjoner etter 3500 elektriske kilometer


Marianne Lager fra Vattenfall InCharge tok en prat med Ebba for å høre hennes refleksjoner fra reisen.

Har du tidligere reist langt med elbil, Ebba?

Ja. Sist vinter kjørte jeg elbil gjennom den nordlige delen av Sverige. Turen gikk fra Åre opp til Jokkmokk, med avstikkere til flere mindre steder underveis.

Hvordan opplevde du den turen?

Den gangen støtte vi på flere problemer under reisen – ladestolper som ikke fungerte av uklare årsaker, lange ladekøer og ikke minst lange avstander mellom ladestasjonene som gjorde at vi måtte krypekjøre frem.

Vi kom oss både frem og tilbake, men rekkeviddeangsten var der under hele turen. Jeg var innstilt på at vi skulle oppleve dette denne gangen også.

Ja, det er noe mange fortsatt snakker om, og det ser ut til å sitte i. Så hva var din refleksjon etter disse 3500 milene?

Det viste seg å være unødvendig å bekymre seg for rekkevidden tur/retur Stockholm-Nordkapp! Det har gått så utrolig bra at jeg knapt har forstått at turen nå er over. Konklusjonen jeg trekker er at utviklingen går utrolig raskt.

For 1,5 år siden da jeg var på langtur med elbil, og det knappt fantes ladestasjoner i Sverige, hadde jeg aldri trodd at en helt bekymringsløs elektrisk biltur var mulig. Nå er det ikke bare mulig, det er begynner å bli et fullt funksjonelt alternativ til bensin- og dieselbiler. Hvis det har skjedd så mye i ladeinfrastrukturen på 1,5 år, så tenk på utviklingen i årene som kommer! Jeg ser frem til å følge elbransjens fortsatte fremgang!

Fantastisk å høre! Jeg venter på min egen elbil nå, så det skal bli så gøy å komme seg ut på veiene. Jeg har hund så det blir lett å få tiden til å gå mens man lader. Men har du noen tips til de som skal ut i sommer?

Ja, en av våre missions, bortsett fra selve turen, var å finne kreative ting å gjøre mens bilen ladet. Jeg visste at det kom til å bli en del tid å slå ihjel, selv om man som oftest lader raskt med elbil. For sannheten er at ladingen ikke tok så lang tid, og har vært kjærkomne små pauser fra bilkjøringen. Mens bilen har ladet har vi handlet eller laget mat på et trangia-kjøkken, tatt en løpetur, lest bok, jobbet, kost oss i solen, sett på serier inne i bilen når det regnet, og så videre. Plutselig var bilen fulladet og vi var klar for avgang igjen.

Det jeg tar med meg fra vår elektriske roadtrip er at det er en transportform som gir mulighet for ro og ettertanke. Så lenge du går inn med innstillingen om at reisen er like viktig som målet er det kjempefint å reise med elbil. I hvert fall nå som rekkeviddeangsten er som blåst bort.

Det har vært så fantastisk å følge deres reise. Og kanskje kan vi alle nå føle oss mer rolige når vi reiser i sommer. Det er klart at det fortsatt er mange steder som trenger ladere, men velger man Ishavsveien vet vi nå at det fungerer veldig bra. Vi håper flere tar veiene opp til Nordkapp, det er så utrolig vakkert der!

Takk for denne gangen Ebba og Emmett. Vi sees kanskje igjen - i et annet prosjekt 😊 Og tusen takk Taktältarna og Volkswagen ID.4 som hjalp oss i Vattenfall InCharge med å fullføre denne reisen.Vi jobber videre for å få skape lademuligheter rundt om i landet, både i Norge og Sverige. Kanskje blir «rekkeviddeglede" den neste trenden 😊!

Fortsett gjerne å legge ut vakre bilder med #incharge. Hva er ditt vakreste, morsomste eller rareste bilde under elbilferien? Hva gjør du mens du lader, og hvilken bil har du?

 

 


;