08.06.2023 | 2 min

 

For deg som lader på veien

 

Reisebrev 3: Umeå-Skellefteå-Piteå


I dag våknet vi på et fantastisk sted ved sjøen, en plass mellom Umeå og Skellefteå. Vi hadde sovet i takteltet vårt og våknet til en stille vik, blå himmel og grøt som vi kokte på stormkjøkkenet. Elbilcamping på sitt mest harmoniske. Med 130 km på tanken og 100 km til neste lader kjørte vi avgårde, og med litt for liten margin slo den gode gamle rekkeviddeangsten til. Trikset når du har litt batteri i bilen er å kjøre rolig og ikke akselerere for mye. Det er mye strøm å spare ved å kjøre på den måten!

Vi kom oss til ladestolpen og klarte til og med å "tjene" ytterligere 15 km. Mens bilen ladet i hurtigladeren ved Willys i Skellefteå, gikk vi inn på en kafé i nærheten og drakk kaffe i 1 time og 10 minutter. Det ble noen kopper.

Neste steg på reisen vår var å prøvekjøre et annet elektrisk kjøretøy - nemlig en elektrisk moped fra Cake! Vi møtte en kontakt som har en el-racer i Piteå og fikk prøvekjørt denne. Det var SÅ gøy, elektriske kjøretøy er ekstremt stillegående og reagerer mye raskere enn vanlige kjøretøy, så det går FORT, hehe. Jeg ble helt forelsket i sykkelen og har nå et nytt mål for neste vinter: Kjøp en Cake, sette skiholder på den og test den i skibakken.

Isabella Pehrsson, Head of Sustainability på Cake, har dette å si om hvordan elektriske mopeder har blitt mottatt i markedet:

"Vi tror at veksten vi ser skjer takket være at flere får teste syklene våre. Allerede nå har mange valgt å transportere seg på to hjul takket være elsykler. Derfra er ikke steget så stort til å velge en av våre sykler i stedet. Responsen fra brukerne handler ofte om hvor lett og morsomt det er å kjøre. Erfarne motorsyklister setter pris på kombinasjonen av kraft og at syklene er stillegående, lette og lettkjørte. Vi hører også at syklene våre er godt bygget og føles trygge og stabile." 

 

 


;