10.06.2023 | 2 min

 

For deg som lader på veien

 

Reisebrev 5: Lansjärv-Kautokeino


På vei opp kjørte vi en liten omvei inn i Finland. De finske skogene var stille og der stoppet vi og ladet litt på en stolpe som lå utenfor InCharges ladenett. Korteste avstand mellom Lansjärv og Kautokeino er som sagt 385 km, og med andre forhold hadde vi nok klart det. Men med ulike faktorer som påvirker bilens ytelse, valgte vi å safe. Den ekstra vekten fra takteltet, temperaturen som nå var 10 grader i stedet for Stockholms 20 grader og hastigheten vi kjører er noen av dem. Vi kjørte riktignok sakte og forsiktig, men ble likevel påvirket av de andre faktorene og ville ikke ta sjansen på de siste 385 km uten å lade ekstra. Som elbilfører bør du ha det i bakhodet når du planlegger reisen :)

Vi ringte til Carl Sundstedt i Volkswagen – elbilkonsulenten vår kan man kalle han – og han bekreftet at ulike faktorer påvirker rekkevidden, og antydet også at det å lade ca 80 % oftere er bedre og går raskere enn å lade 100 % sjeldnere. Så det tar vi med oss ​​videre!

-Natten tilbragte vi på nok en avstikker fra veien, denne gangen slo vi opp teltet ved et fint lite vann. Vi lagde middag i den eviglange kveldssolen. Vi våknet og kjørte videre for å lade i Kautokeino, der vi også lagde frokost på stormkjøkkenet. Fra denne ladestolpen og fremover kommer vi kjøre Ishavsveien med ladestasjoner helt opp til Nordkapp, det føles deilig! Under ladepausene på veien har vi underholdt oss med å lage mat, spise, se på serier, gå turer og spille kort. Andre tips for ladeaktivitet er å ta med rekvisitter som fotball, hoppetau, joggesko og skateboard!

Hilsen fra fantastiske Kautokeino!

 

 


;