09.11.2022 | 4 min

 

For deg som er eiendomseier

 

Sats på elbillading i eiendommen


Markedet for elbiler øker jevnt i Norge. Elbil utgjør nesten 80 prosent av nybilhandelen i år*, og det ruller allerede over en halv million elbiler på våre veier. Nå må vi legge forholdene til rette for lading, og der er du som eiendomseier viktige.

* Kilde: OFV

Kunnskapsinnhenting er første skritt

Mange eiendomseiere planlegger allerede installasjon av elbilladere. Det er allerede i dag krav på at nye bygg skal være ladeklare, og byggefirmaer tar det med i planleggingen allerede ved oppstart av byggeprosjektet.

– Når det er på tide å velge leverandør for ladestolper og tjenester, er de vanligste spørsmålene «hvem eier ladestolpene, hvordan fungerer ladingen rent praktisk og hvem betaler for hva?» Dette er spørsmål vi kan hjelpe med, sier Jenny Odén, ved Vattenfall E-mobility.

En fleksibel løsning er viktig

Alle har ulike forutsetninger, så det er viktig å kunne velge en fleksibel ladeløsning etter eget behov. Å kunne velge fritt mellom ulike betalingsløsninger, kombinasjoner av maskinvare og/eller tjeneste og med eller uten installasjon er nøkkelen.

– Hos oss inngår alltid tjenesten Connect, som inkluderer oppkobling, support, kundeservice og statistikk. Du kan også velge om du ønsker fleksibel prissetting eller hjelp med administrasjonen. Du har mulighet til å endre tjenesten etter behov og unngår skjulte kostnader og bindingstid. Ladeboksen har også det som kalles OCPP. Det betyr at du kan bytte leverandør dersom du ikke er fornøyd, fortsetter Jenny.

Velg en leverandør du kan vokse med

Med mange eiendommer og leietakere, og et økende behov for lademuligheter er det viktig å velge en leverandør man kan vokse med. Et godt samarbeid med et dedikert team som er der for dere både før, under og etter at installasjonen er fullført er viktig for at dere skal få en bekymringsløs ladeløsning i eiendommen.

– Vi ønsker å dele vår kunnskap og gi støtte i alt fra planlegging til gjennomføring, og samarbeidet fortsetter også når alt er klart. Vi holder oversikt og sørger for at du kan holde deg oppdatert på hva som skjer nå som markedet vokser i et rasende tempo. Det er derfor trygt å ha en stabil partner som blir værende i fremtiden, avslutter Jenny.


Lade eiendom
;