13.06.2023 | 6 min

Ta elbilen til Sverige i sommer!


Er det stillheten og vakker svensk natur som lokker i år, eller trenger du storbypuls og utekaféer for å lade batteriene etter en veldig lang vinter? Uansett hvor i Sverige du ønsker å dra kommer du dit i din elbil. Her tipser vi om tre ruter med bra lademuligheter, både lyn-, destinasjons- og hurtigladere.

Utviklingen av ladenettverket i Sverige har gått fort, og for deg betyr dette at du ikke trenger å bruke mange verdifulle timer på å lete etter elbillader langs veiene når du er på ferie i Sverige.

Gode tips på veien

Akkurat nå har Vattenfall InCharge over 4000 offentlige ladepunkter i Sverige, og hvis du har ladekort fra Vattenfall InCharge, får du 20% rabatt når du hurtiglader på Vattenfalls stasjoner i InCharges offentlige ladenettverk. Ladestasjonene våre ligger i både byer og på landsbygda fra nord til sør, og blir stadig flere. Her kommer noen tips på bilturer i sommer, der du kan oppleve Sverige på sitt beste samtidig som du lader bilen.

Fra Stockholm til Åre

Fra et pulserende Stockholm til ville, vakre Åre. Denne reisen byr på kontraster for hver kilometer du kjører. Under hele reisen finner du mange ladealternativer. Kanskje vil du ta ungene med til Furuviksparken i Gävle? Fra Sundsvall kan du ta veien innover mot Östersund med sin fantastiske natur og imponerende fjell. På plass i Åre er det mye å se og oppleve, som f.eks. Sveriges største foss Tännforsen.

 

Fra Malmö til Marstrand

Malmö tilbyr kanskje Sveriges mest spennende matopplevelser, så hvorfor ikke starte din biltur med en lunsj på Mölle-vångstorget eller Davidhallstorg, der unge restauranteiere eksperimenterer med kulinariske retter fra hele verden. Etter en iskrem i Helsingborg og en dukkert ved Halmstads fine strender, går turen kanskje langs kysten opp til Göteborg for en helg i byen. Avslutt roadtripen med en fantastisk middag med sjømat på menyen, kanskje under en vakker solnedgang på en brygge i Marstrand. Anbefales på det varmeste!

 

Fra Västerås til Sälen

Kanskje du vil starte din biltur i Västerås med et besøk til Actionbadet Kokpunkten, Sveriges første actionbad? Videre kjører du gjennom den vakre naturen i Dalarna via Smedjebacken og besøker Bergslagens Ekomuseum! Mange spennende musikere kommer fra Borlänge som Mando Diao, Sugarplum Fairy og Miss Li, for å nevne noen. Vel fremme kan du besøke Torsång, kjent som Dalarnas Venezia. Når du kommer til Falun, anbefaler vi et besøk til Falu gruva. Når du endelig når Sälen, får du nærkontakt med fjellene på en av de mange turstiene i området. Det er for eksempel her den fantastiske Södra Kungsleden begynner.

 


;