02.02.2022 | 4 min


For deg som er eiendomseier

Tips for installasjon av ladestasjoner på din eiendom


Salget av rene elbiler og hybrider fortsetter å vokse. Også i eiendomssektoren vil flere og flere vil være med på forandringen og målet om en mer bærekraftig fremtid, og velger å tilby lading av elbil for leietakere og besøkende.

Etter hvert som flere og flere får seg en elbil øker også behovet for å kunne lade bilen i hverdagen. Det er effektivt og ettertraktet å ha mulighet til å lade elbilen mens man jobber eller handler. Kanskje dere allerede har fått spørsmål om lademuligheter fra leietakere og besøkende? Da er det på tide å begynne å planlegge installasjon av ladestasjoner! Her har vi samlet tips og informasjon om installasjon av ladebokser, og forklarer hvorfor det kan være smart å velge en leverandør som kan levere med fleksible ladeløsninger. og tar seg av hele prosjektgjennomføringen.

Last ned tipslisten og sett i gang prosessen allerede i dag!

Les også:

Ladeløsning for fremtiden

Sats på elbillading for eiendom

Tips når dere skal installere ladestasjoner

• Kartlegg behovene basert på både ladeeffekt og antall ladestasjoner, og om dere trenger dere mer strøm og alternativer til fossilfrie energikilder. Det er lurt å tenke både på hvordan behovet ser ut nå og i årene fremover.

• Husk at det koster å trekke strømkabler til ladestasjonene, så plasser dem samlet. Da unngår dere unødvendig grunn- og anleggsarbeid og reduserer kostnadene.

• Fokuser på antall ladepunkt, ikke ladestasjoner. Det finnes ladestasjoner som har ett eller to uttak. En ladestasjon med to uttak gir altså muligheten til å lade to biler samtidig.

• Velg en løsning som gjør det enkelt for ansatte å lade og betale for å unngå beskatning av ytelser.

• Strømstyring setter maksimal effekt som laderne kan forbruke og tar  dermed bort risikoen for problemer med sikringer. Hastigheten bilene lades på reduseres, men dette er vanligvis ikke noe problem.

• Vi anbefaler ladestasjoner som ikke knytter dere til en tjenesteleverandør. Da har dere muligheten til å endre hvis dere ønsker det i fremtiden.

• Velg en operatør som lar dere velge hvilken pris dere vil sette på ladingen. 

 

Å velge rett leverandør er viktig

• Velg en leverandør som har tidligere erfaring med langsiktige og bærekraftige løsninger.Da slipper dere å ha oversikt over alle detaljene man bør tenke på,og kan få gode råd på veien. 

• Vi anbefaler at dere velger en leverandør som tar seg av hele prosjektgjennomføringen.Å ha en og samme partner under hele prosessen som er godt kjent med dere og eiendommens forutsetninger skaper trygghet, og sørger for at alle fasene i prosessen holder samme kvalitet.

Lade eiendom
Lade bedrift
;