Vattenfall Incharge, ABB og Ishavskraft Nord-Norge
25.09.2020 | 4 min

Nå lader Vattenfall Incharge, ABB og Ishavskraft Nord-Norge


Ishavskraft AS, en av Norges største kraftleverandører, innleder samarbeid med Vattenfall Incharge og ABB. Oppdraget er å tilrettelegge for lading av elbiler i Nord-Norge, og omfatter installasjon og drift av 24 nye hurtigladestasjoner i områdene rundt Tromsø samt i Finnmark.

Gjestene velger klimasmart

Norge har som mål at 100 prosent av nybilsalget i Norge skal være fossilfritt i 2025. Ladeinfrastrukturen må komme på plass for å nå dette målet, og Nord-Norge har ligget etter. Nå har Ishavskraft AS, som representerer sju av de nordligste kommunene, valgt å samarbeide med Vattenfall og ABB for å tilby lading i regionen. Enova, som eies av Klima- og miljødepartementet, støtter utbyggingen.

Spennende samarbeid

– I Norge er annenhver solgte bil elektrisk, og målet om å nå en fossilfri kjøretøypark er svært tydelig. Den kraftige veksten av elbiler er stimulert av subsidier, mens utbyggingen av ladeinfrastruktur har kommet på etterskudd, sier Susanna Hurtig, Norden-sjef for E-mobility hos Vattenfall. Hun legger til:

– Dette samarbeidet er svært spennende, og tilskuddet av hurtigladere kommer til å bety mye for Nord-Norge. Vattenfall har jo som mål å skape mulighet for et fossilfritt liv. Derfor føles det helt riktig når vi nå kan tilby Vattenfall InCharge fra det sørlige Tyskland til Nordkapp i Nord-Norge.

Vattenfall har en leverandøravtale med ABB, og helhetsløsningen vi leverer til Ishavskraft omfatter hurtigladestasjoner som er forhåndskonfigurert mot Vattenfall InCharge, Vattenfalls operatørtjeneste for lading.

Som perler på en snor

– Når det nye ladenettverket er ferdig rundt årsskiftet, kommer ABB-ladeplassene til å ligge som perler på en snor fra sør til nord. Elbilistene kommer til å kunne kjøre på strøm i hele Norge, og de kan enkelt lade langs veien. Elbiler med nullutslipp bidrar til flere av FNs bærekraftsmål og viser at elektrifisering spiller en viktig rolle for reduserte utslipp, sier Gøran Salomonsen, adm.dir. i ABB Electrification Norway AS.


Kontakt

 

Susanna Hurtig

Director E-Mobility Nordics at Vattenfall AB

Development of Electric Mobility strategy for Vattenfall.

susanna.hurtig@vattenfall.com

+46 70 649 8 723

 

Vattenfalls presseavdeling, +46 8 739 50 10, press@vattenfall.com Even Fladberg, ABB presseavdeling, +47 46 81 44 83, even.fladberg@no.abb.com

 

 


Lade på tur
;