"Det var lett og smidig"


Som det første borettslaget i Sverige installerte Rosteriet InCharge Smart Borettslag. Mattias Björklund er styremedlem i foreningen og var med gjennom hele prosessen, fra behovet dukket opp til ladestasjonene var installert og i bruk.

Borettslaget Rosteriet ligger i Liljeholmen, bare noen få kilometer fra sentrale Stockholm. De valgte å investere i totalt tolv ladestasjoner med InCharge Smart Borettslag.

- For vårt borettslag som er ganske stort ble det ikke så stor investering. I tillegg til installasjon og 3G/4G-modemer valgte vi også lastbalansering i klynge, noe
som gjør at vi kan tilpasse ladningen etter strømforbruket i eiendommen.

- Vi sjekket flere forskjellige alternativer før vi bestemte oss for InCharge. Det var hovedsakelig prisen, men også teknologien Chargestorm som var avgjørende for oss, forklarer Mattias.

- Med en heltidsjobb og flere styrelseoppdrag hadde jeg ikke så mye tid å legge på dette, så det var viktig at prosessen var enkelt og smidig. Bra og tydelig informasjon på InCharges nettsider gjorde at våre medlemmer lett kunne finne svar på det de lurte på.

"De medlemmene jeg har pratet med er kjempefornøyde!"

Styreformann Rosteriets borettslag, Mattias Björklund

En smidig løsning

Flere og flere borettslag velger å investere i ladestasjoner for elbiler. Årsakene er mange, ikke minst er det et miljøvennlig alternativ, men det er også en moderne bekvemmelighet med at du kan lade bilen hjemme.

- Jeg kommer nok skaffe meg en ladehybrid i fremtiden. Det føles jo uten tvil som det er dit samfunnet er på vei. Da er det utrolig enkelt å kunne parkere bilen hjemme og ha den fulladet neste dag. Med tanke på at våre medlemmer med elbil er kjempefornøyde, kommer vi nok å investere i flere ladestasjoner i årene framover.


Mattias tips for deg som vurderer å installere ladebokser:

 

  • Sjekk størrelsen på parkeringsplassene, elbiler kan være ganske store. Legg ladestasjonene i nærheten av hverandre, så blir det rimeligere.

  • Spør hvor mange av medlemmene i borettslaget som er interessert i lading av elbil.

  • Fordel kostnadene på parkeringsplassene over en periode på 8-10 år slik at det blir rimeligere for beboerne, og borettslaget får tilbake investeringskostnaden.
  • Unngå administrasjon ved å sørge for at leverandøren tilbyr betalingsløsning.

Med InCharge Smart Borettslag får du:

  • Ladeboks tilkoblet nettet for smart lading og enkel fakturering.
  • Tilgang til My InCharge for statistikk og oppfølging.
  • Tryggere og raskere lading enn fra en vanlig stikkontakt.